רחוקים אך קרובים- מהדורת אוגוסט

ארגונים יהודיים בארה"ב החליטו לשבור שתיקה בעקבות צמצום עילת הסבירות
הארגונים היהודיים בארה"ב היססו זמן רב עד שהחליטו להשמיע את קולם הביקורתי בעקבות הרפורמות המשפטיות בישראל, כיוון שמדובר בעניין ישראלי פנימי. אך כעת, משהכנסת העבירה את צמצום כוחה של בית המשפט העליון, החליטו אותם ארגונים לבקר את המהלך, סיטואציה שניסו להימנע ממנה מכל וכל. (JTA)
 

"החקיקה בישראל מדכאת אותי, אבל דווקא בגלל זה אני עולה ארצה מארה"ב"
שרולי פרוכטר, פרח רבנות אורתודוקסי מארה"ב, מביע דאגה בעקבות הרפורמות המשפטיות בישראל, וחושש שהן יובילו לכרסום בדמוקרטיה הישראלית. במאמר שכתב, הוא משתף שלמרות הסיכון שבדבר, הוא מתכנן בקרוב לעלות ארצה, דווקא בגלל המצב. "רואה חשיבות לפעול כיהודי-אמריקאי ולהיות חלק מעיצוב עתידה של המדינה, בהשתתפות בהפגנות ועוד". (The Forward)
 

הפדרציות היהודיות: כואבים על הקיטוב ההולך וגובר בחברה הישראלית
"אנו מאוכזבים מאוד מכך שראשי הקואליציה התקדמו עם מרכיב מרכזי ברפורמה ללא תהליך של הסכמה על אף אחד מחילוקי הדעות הקשים שישנם כיום בחברה הישראלית", אמרו ראשי ארגון הפדרציות היהודיות בהודעה רשמית. "נמשיך לתמוך בארגונים וביחידים המסייעים לאיחוד החברה הישראלית". (JFNA)
 

פרשן הניו יורק טיימס: החוק "דמוקרטית מדי"
הפרשן ברט סטיבנס: "זהו אסון אמיתי לישראל", הוא כתב על צמצום עילת הסבירות, "לא בגלל שהצעת החוק היא 'אנטי דמוקרטית'; בעיניי היא דמוקרטית מדי... בגלל שהיא מסתכנת במניעת הנשק הסודי האפקטיבי ביותר שלה מהמדינה; והיא, הנאמנות העזה של אזרחיה היצרניים והמעורבים ביותר מבחינה אזרחית". (NYT)
 

העיתונאי היהודי הבכיר: "ישראל, כפי שאנו מכירים ואוהבים, נפלה בקרב"
"המאבק על עתידה של ישראל והשאלה: 'האם היא יכולה להיות דמוקרטית ודתית כאחד?' ממשיכה להתקיים", כותב העיתונאי היהודי-אמריקאי הבכיר גארי רוזנבלט, המסקר את העולם היהודי יותר מארבעה עשורים. "את דגל ישראל מניפים כעת כמעט כולם, לא רק אלה שבימין". (The Forward)
 

בעקבות החששות: אלפי מנהיגים יהודיים משתתפים בסמינר אינטרנטי
בעקבות החקיקה בישראל, הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה קיימו סמינר אינטרנטי על הנושא, בו השתתפו אלפי יהודים מרחבי צפון אמריקה. במהלך המשדר האינטרנטי, בחנו שלושה דוברים את ההשלכות האפשריות ודנו בהשפעה על מערכת היחסים בין ישראל לקהילות היהודיות בצפון אמריקה. השתתפו: חברת הקונגרס קתי מאנינג, נשיא המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) פרופ' ידידיה שטרן ופרשן הג'רוזלם פוסט צביקה קליין. נשיא ארגון הפדרציות היהודיות אריק פינגרהט הנחה את הדיון. (JFNA)
 

ניו יורק קבעה ש-18 ישיבות לא סיפקו חינוך בסיסי לתלמידיהן: "עברו על החוק"
בתום חקירה שנמשכה 8 שנים, עיריית ניו יורק קבעה שבתי הספר החסידיים לא הציעו לתלמידים אפשרויות חינוכיות מספיק  במתמטיקה, אנגלית, מדעים ומקצועות נוספים - ולא עמדו בסטנדרטים של בתי הספר הציבוריים בעיר. בקהילה היהודית האורתודוקסית דחו את הטענות: "מטשטשות את היופי של החינוך הישיבתי". (YNET)
 

האוניברסיטה היהודית-אורתודוקסית משיקה תוכנית המיועד דווקא לנוצרים
למה לאוניברסיטה יהודית להשיק תוכנית ללימודי יהדות עבור סטודנטים נוצרים? הישיבה יוניברסיטי (YU) בניו יורק, השיקה תוכנית המציעה תואר שני במדעי היהדות המיועדת ספציפית לסטודנטים נוצרים. היוזמה החדשנית נובעת מהעניין הגובר של הנוצרים בהבנת המקורות היהודיים של אמונתם. (JPOST)
 

בייסבול ח"י: מספר שיא של שחקנים יהודיים בליגה הבכירה
זאק גלוף (אוקלנד אתלטיקס) הפך לשחקן הבייסבול היהודי ה-18 שמופיע העונה בליגת הבייסבול הבכירה (MBL), ובכך נשבר שיא של כל הזמנים. על פי מידע שפורסם על ידי Jewish Baseball News, אתר שעוקב אחר שחקני בייסבול יהודים, מעולם לא היו כל-כך הרבה שחקנים יהודיים בליגה. (JTA)
 

הכירו את בן ה-10 שהוא רוכב מרוצים אינדיאני-יהודי
רק בעוד כשש שנים יוכל תומס פורצקי לנהוג בצורה חוקית ברחובות ציבוריים, אך זה לא מונע ממנו מלהיות רוכב מרוצים מקצועי. פורצקי, תושב מינסוטה, מתחרה עם מכונית המעוטרת בדגל ישראל המציין את המורשת היהודית של אביו, ובדגל של אומת קוצ'אן, שבט האינדיאנים אליו משתייכת משפחת אמו. "אין הרבה נישואי תערובת בין אינדיאנים ויהודים," הוא אומר. (JTA)