שמירה על חיים יהודיים משמעותיים, בישראל ובעולם

משרדי ה-JFNA בירושלים מייצגים את תנועת הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה – בישראל. המשרד משמש כחיבור המרכזי של הפדרציה לממשלת ישראל, ואף לארגונים ולסוכנויות הממומנים על ידי הפדרציות היהודיות - הפועלות בישראל וברחבי העולם. המשרד הישראלי מספק לפדרציות היהודיות את המידע העדכני ביותר מישראל, ומציע ניתוח מדיניות ומידע בנושאים רלוונטיים, שמנחים את העבודה וההשקעות של הארגון בארץ. המשרד אף מסייע למשלחות המגיעות לישראל, ומעניק להן מידע ונתונים על עבודת הארגון בארץ. המשרד הישראלי של ה-JFNA מחבר מנהיגים ואנשי ממשל ישראליים עם הקהילה היהודית בצפון אמריקה, ועל ידי כך מעמיק את הידע והקשר שלהם אליה. במהלך משבר נגיף הקורונה, הפדרציות המשיכו לסייע בתמיכה כלכלית לקהילות הזקוקות לכך – בארץ ובעולם - באמצעות שותפינו: הג'וינט, הסוכנות היהודית לישראל, והקואליציה הישראלית לטראומה.

פעילות בישראל

עבודת המשרד הישראלי היא רחבה ומגוונת: היא כוללת עבודה עם הארגונים השותפים בכדי להבטיח שכל יהודי שרוצה לחיות בישראל – יוכל לעשות זאת; מימון תוכניות המסייעות במתן הזדמנויות שוות מבחינה כלכלית וחינוכית; ואף תמיכה ביוזמות המעודדות פלורליזם יהודי ושוויון חברתי.

פעילות בקהילות יהודיות בעולם

משרדי ה- JFNA בירושלים אחראיים גם על התמיכה של הפדרציות בקהילות יהודיות ברחבי העולם.

רשת הפדרציות היהודיות מספקת סיוע הומניטרי וכלכלי בעתות משבר; החל מסיוע כלכלי לישראלים בעקבות מבצע צוק איתן בשנת 2014 וכלה בסיוע לקהילה היהודית באוקראינה, בעקבות הסכסוך המתמשך במדינה, ממנו הושפעו עשרות אלפי יהודים.

הפדרציה ממלאת תפקיד חיוני וארוך טווח, במתן שירותים לקשישים נזקקים וליהודים שנמצאים במצבים פגיעים. במקביל, הפדרציה תומכת בחידוש וחיזוק החיים היהודיים, במיוחד בקהילות יהודיות במזרח אירופה ובברית המועצות לשעבר, שהושמדו כמעט כליל בעקבות השואה ושנים של קומוניזם. השותפים במדינות אלה מפעילים קייטנות, מתנ"סים, תכניות פיתוח חינוכי ותוכניות מנהיגות התומכות בחידוש החיים היהודיים.