רחוקים אך קרובים - מהדורת נובמבר

יהודים אמריקניים אירחו פליטים אפגנים ואוקראינים לסעודת חג ההודיה

במהלך מרגש ומיוחד, יהודים אמריקניים אירחו פליטים אפגנים ואוקראינים לסעודת חג ההודיה בניו יורק. האירוע נערך על ידי ארגון ועדת הקונגרס האוקראיני של אמריקה והיה פתוח לכל הפליטים החדשים שהגיעו מאוקראינה בשנה החולפת. המתנדבים שסייעו לפליטים באירוע היו חברים בארגון שירותי המשפחה היהודית של מערב ניו יורק. (JTA)

תפקיד ארגון הפדרציות היהודיות בעקבות תוצאות שתי מערכות הבחירות, בארה"ב ובישראל

מנכ"ל הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה JFNA אריק פינגרהאט ויו"ר חבר הנאמנים ג'ולי פלאט במסר להנהגת הפדרציות היהודיות ברחבי צפון אמריקה בעקבות תוצאות הבחירות בישראל ובארה"ב: "לנו בפדרציות היהודיות יש תפקיד: עלינו למסור בבירור למי שייכנס לתפקיד מהם סדרי העדיפויות של הקהילה שלנו, וכיצד רעיונות שונים שהוצעו על ידי מועמדים לתפקידי מנהיגות משפיעים עלינו. עלינו גם להרגיע את הקהילות ואת בעלי העניין שלנו שאנו דואגים לאינטרסים שלהם." (JFNA)

דעה: "הקול הדומם של רוב יהודי ארה"ב כלל איננו נשמע"

העורכת הראשית של מגזין טאבלט, אלנה ניוהאוס, כתבה מאמר בו היא טוענת ש "הוויכוח האמיתי [בקהילה היהודית-אמריקאית] אינו בין שמאל לימין. זה בין אלה שמשקיעים במוסדות הנוכחיים שלנו, לבין אלה שרוצים לבנות אותם מחדש". (TABLET)

לראשונה: הצעה בסנאט להוקיר את הישראלים בארה"ב ואת תרומתם ליחסי המדינות

שדולה דו מפלגתית מקדמת חקיקה שמטרתה להכיר בתפקידם הייחודי של המהגרים הישראלים בארה"ב. "מדובר בקהילה נמרצת, עם ערכים הדוחפים את חבריה לתרום בצורה משמעותית לרווחתה וגיוונה של החברה", נומק ביוזמה. ההכרזה בעלת אופי הצהרתי חשוב שכן היא יוצאת נגד מעשי אפליה ונגד אירועים אנטישמיים. (ישראל היום)

העצרת הכללית של הפדרציות היהודיות הייתה מגוונת מאי פעם

"העצרת הכללית של ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה (JFNA) הפכה לוועידה החשובה והמרכזית ביותר של הקהילה היהודית האמריקאית המאורגנת", כך על פי מאמר שפורסם בג'רוזלם פוסט. "ההפסקה של כנסים פיזיים עשתה טוב לארגון היהודי האמריקני הזה: הוא נעשה יותר מכיל ומגוון. מקרב דוברי הועידה ניתן היה למצוא מצד אחד יהודים ששפת אמם אינה אנגלית, יהודים אורתודוקסים שבעבר לא לקחו חלק בכנס בהמוניהם ועוד". (JPOST)

עשרות קב"טים ותרגולים משטרתיים: המהפך בתפיסת האבטחה של יהודי ארה"ב

ארבע שנים אחרי האירוע האנטישמי החמור בתולדות ארה"ב, טבח פיטסבורג, הרבה השתנה בקהילות היהודיות. בתי ספר, בתי כנסת ומוסדות של הקהילה מתמגנים, תרגולים ביטחוניים הפכו לדבר שבשגרה, ובפדרציות גייסו כבר עשרות מיליוני דולרים להגברת ביטחונן של הקהילות: "אנו הופכים את הקהילה לבטוחה ככל האפשר, כחלק מתהליך ההחלמה שלה". (YNET)

מעצב אופנה יהודי-אמריקאי השיק תורם 18% מההכנסות למלחמה באנטישמיות

מעצב אופנה יהודי-אמריקאי בשם ג'ורדן סטאר יזם את מה שהוא רואה כתשובה האופנתית לאנטישמיות של תרבות הפופ העדכנית. הוא יצר את "bubuleh", ("סבתאלה" ביידיש) מותג שמטרתו לגרום לעם היהודי להיות גאה בזהותו ולהתחבר לשורשים שלו. 18% מהמכירות של bubuleh עד סוף השנה, יועברו לליגה נגד השמצה. (JPOST)

עיטור נשיא המדינה למייקל סיגל, לשעבר יו"ר הפדרציות

נשיא המדינה יצחק הרצוג יעניק בבית הנשיא בשבועות הקרובים את "עיטור הנשיא" למייקל סיגל (66), מנהיג מוביל ביהדות ארצות הברית מזה עשרות שנים, אשר שימש כיו"ר הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, ויו"ר חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית. (מעריב)

בנק המזון הכשר הגדול ביותר בארה"ב סיפק אוכל לכ-135,000 נזקקים לכבוד חג ההודיה

מועצת ה-Met בראשותו של המנכ"ל דיוויד גרינפילד הפיק השנה את בנק המזון הכשר הגדול ביותר בארה"ב, וסיפק אוכל לכ-135,000 נזקקים לכבוד חג ההודיה שהתקיים בסוף השבוע האחרון. ה-Met מחלק אוכל באופן קבוע בעיקר לקהילות יהודיות ברחבי ניו יורק וניו ג'רזי, ולמרות שכל האוכל הינו כשר, לא כל הנתמכים הינם יהודיים. (JPOST)